Aniversare 80 ani – Vasile Petru Topal!

07 iun., 2021

Avem o enciclopedie, a noastră, care păstrează întreaga istorie a Combinatului de Vinuri Cricova. Păstrează tainele oenologiei și ingredientele magice a unui vin spumant nobil. Vorbim despre Vasile Petru Topal, care, timp de 47 de ani s-a consacrat activității practice și manageriale în dezvoltarea Vinăriei Cricova.

Dragostea pentru viticultură i-a fost înrădăcinată încă din copilărie. Ghidat de instinct, a mers să-și facă studiile la Institutul Tehnologic Alimentar din Odessa. Pentru că era un elev competitiv, a fost desemnat conducătorul secției de producere a unei vinării din Crimeea. Revenit acasă, și-a concentrat toate cunoștințele și experiența în implementarea reformelor de modernizare. În scurt timp a devenit și cel mai cotat specialist în producerea vinului spumant din Combinatul de producere a șampaniei din Moldova, dar și inginer-tehnician. Mai târziu, în anul 1986 a fost investit în funcția de director al Combinatului de Vinuri Cricova, înnobilat cu spirit de sacrificiu și obținând rezultate remarcabile.

A trecut prin tranziția economiei de piață de atunci, reușind să scoată spre export vinurile moldovenești. A ținut mereu să fie în pas cu tehnologiile moderne, ce au favorizat accesul producției Cricova pe piețile din Europa sau America.

Efortul i-a fost răsplătit cu o mulțime de mențiuni, ordine dar și diplome de onoare.

Astăzi, vă decorăm și noi cu recunoștință, din numele colectivul Combinatul de Vinuri “Cricova”! Vă mulțumim pentru munca titanică și dedicație.

Vă urăm la mulți ani sănătoși, cu oameni buni și valoroși!

Felicitări cu împlinirea a 80 de ani legendari!