„Putere, Calitate, Continuitate”!

12 iul., 2021

 „Putere, Calitate, Continuitate”!

Este motto-ul mărcii ”Cricova” ce a adus “Premiul Mare” și în anul 2021. Combinatul de Vinuri “Cricova” S.A. a fost nominalizat drept Liderul Anului, în categoria „Vinuri şi băuturi alcoolice” la gala „Marca Comercială a Anului”.    

Până aici, însă, a fost cale lungă iar orice început are o legendă. O avem și noi și răsună încă de pe timpul călugărului despre care se spunea că făcea cel mai bun vin. Dacă, pe atunci călugărul cultiva vița-de-vie pe ascuns retras între stânci, acum Vinăria Cricova se poate lăuda cu peste 650 de hectare de podgorii.

Fondată în 1952 în tunelurile fostei mine de calcar, Cricova, a devenit în timp Cartea de vizită a Țării.

Orașul subteran păstrează o energetică unică. Odată ajunși aici, puteți simți istoria de secole a tunelurilor, încărcate de arta vinificației. O istorie cât 120 de kilometri de străzi subterane aflate la o adâncime de peste 80 de metri. Fiecare stradă poartă denumirea vinurilor depozitate în butoaie numeroase.

Totodată, Colecția Națională de Vinuri este o adevărată moștenire culturală și păstrează cele mai veritabile vinuri Cricova, din anii cu cea mai bună recoltă. Aici mai este depozitată și celebra colecție a lui Hermann Goering, care include vinuri colecționate de la vinării celebre precum Franța, Italia, Portugalia, Germania, inclusiv unica sticlă din lume a vinului „Evreiesc de Paști” produsă în 1902.

Din dorința de a-și păstra stilul, enologii din Cricova mai folosesc și acum tehnologia manuală de producere a anumitor tipuri de vinuri. Cricova este prima și cea mai mare cramă din Moldova care produce vin spumant conform tehnologiei clasice franceze, metoda Dom Pierre Pérignon. Doar aici, puteți întâlni unicii remueuri din țară care efectuează procesul de remuage, iar anual sunt scoase spre vânzare 1.200.000 de sticle cu spumant.

De altfel, tehnologiile inovatoare de producție dar și linia de îmbuteliere permit umplerea a 10.000 de sticle pe oră. Aceste performanțe asigură optimizarea muncii, dar și creșterea calității produsului. Însă, nu am fi reuşit fără profesionalismul specialiştilor noştri. Vinurile noastre, au absorbit în procesul lor de devenire poveștile oamenilor ce le-au creat cu multă grijă. Sunt izvor de senzații, de gânduri și arome miraculoase. Efortul imens, a fost răsplătit cu peste 500 de medalii, obținute ani la rând, la cele mai importante competiții de vin din lume.

Iată de ce, vinurile Cricova, au devenit un simbol al calității ce este apreciat în toată lumea și exportat în peste 37 de țări. Vinurile “Cricova” sunt esența spațiului care le-au dat viață, o viață plină de amintiri.