Vinurile pastorale au fost sfinţite azi la Combinatul de Vinuri „Cricova”

19 apr., 2021

Trăim vremuri de grea încercare, în care avem nevoie de mai mult optimism și un plus de smerenie.

Iată de ce, Combinatul de Vinuri „Cricova” S.A. a simțit nevoia să organizeze și în acest an un serviciu divin de sfințire a vinurilor pastorale. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir (ÎPS), însoțit de un sobor de preoţi, astăzi 19 aprilie. Evenimentul s-a desfășurat pe teritoriul Complexului Turistic “Cricova” într-un format mai restrâns, asistat de directorul general al Combinatului de vinuri Cricova S.A., Denis Șova.

Denis Şova: Pe parcusul a 20 de ani păstrăm această tradiţie cu sfinţenie. La fel este o onoare şi mîndrie faptul că anume la Combinatul de vinuri ,,Cricova,, se sfinţeşte vinul pastoral anume de către Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir (ÎPS). Din păcate deja al 2-lea an consecutiv la slujba de sfinţire nu participă angajaţii vinăriei, în vederea respectării normelor de Securitate pandemică.

ÎPS Vladimir : Am venit astăzi, înainte de sfînta sărbătoare, să sfinţim vinurile pastorale. Eu sper ca fiecare creştin din Republica Moldova, în ziua de Paşti va servi cîte un pahar de vin deja sfinţit, şi se va bucura de măreaţa sărbătoare a Învierii Mântuitorului Hristos, dar e important să servească cu măsură.”

Vinurile sfințite, în număr de 10 000 de sticle, vor fi distribuite în toate punctele comerciale din țară chiar de astăzi. Acum, pot ajunge cu ușurință pe masa dumneavoastră de sărbătoare, fie că îl luați direct de pe raft sau îl comandați online.

Nu vă rămâne decât să aranjați masa și să vă urați de sănătate!

Să aveți un Paște luminos și binecuvântat!