Cricova a obţinut unica medalie de aur pentru Moldova la un concurs mondial de vinuri spumante!

28 dec., 2020

Cricova a obţinut unica medalie de aur pentru Moldova la un concurs mondial de vinuri spumante!

În perioada 15-18 decembrie 2020 a avut loc cea de-a 18-a ediție, a celui mai important concurs de vinuri spumante din lume organizat în Franța. La ”Effervescents du Monde” au participat 19 țări și 479 mostre de vinuri spumante. Iar 11 vinuri spumante din Moldova au fost medaliate cu argint. Unica medalie de aur cu demnitate a obținut-o vinăria Cricova cu spumantul ”Blanc de Noirs Pinot-Noir” Extra-Brut.

Vinul Spumant clasic reprezintă cu siguranță apogeul în arta vinificației, iar vinificatorii Combinatului de vinuri Cricova, depun anual multă muncă și măiestrie pentru a surprinde cele mai rafinate gusturi ale consumătorilor și reprezintă cu demnitate primul și cel mai mare producător de vinuri spumante de calitate din Republica Moldova de mai bine de 68 de ani.

Recunoștința pentru eforturile depuse este reprezentată prin medaliile obținute la concursurile mondiale. Anul acesta palmaresul Cricova, a fost suplinit cu medalie de aur la ”Effervescents du Monde” cel mai renumit concurs al vinurilor spumante din lume.Compania Cricova se mândreşte cu aceast trofeu, obținut în exlusivitate pentru Republica Moldova, de vinul spumant ”Cricova Pinot-Noir Extra-Brut”, fiind apreciat cu medalie de aur chiar în țara de origine a băuturii regilor.

„Pinot-Noir Extra-Brut” este un spumant alb vinificat conform metodei clasice franceze”Champenoise”, cu fermentare secundară în sticlă.Spre deosebire de alte spumante clasice albe la baza acestuia stă un soi de struguri roșii Pinot Noir, iar tehnologia de producere a acestuia este numită „Blanc de Noirs”.

Maturat în beciurile Cricova timp de 2 ani „Blanc de Noirs” dezvoltă un perlaj uniform și elegant, ce îi oferă vinului o structură cremoasă și mineralizată. Spumantul dat are o culoare aurie strălucitoare şi un perlaj delicat. Aroma acestui vin spumant este una deosebită,  în care predomină note de  piersici, citrice, pâine coaptă. Gustul este unul expresiv, mineral, fructuos, cu o aciditate moderată.

Fiecare etapă de producere a acestui spumant deosebit  necesită muncă enormă pentru a oferi vinului identitate, savoare, caracter și  joc persistent de bule  în fiecare pocal servit. Compania Cricova îşi toceşte an de an măiestria pentru a cuceri consumatorii din întraga lume.

Cricova vă dorește sărbători fericite alături de cei dragi!